Sneeuwhoogten weblogLes Deux Alpes beschikt over de grootste gletsjer van Frankrijk. Gedurende de hele zomer vind je hier skiplezier tot een hoogte van maar liefst 3600 meter. Vanuit het dorp zet de Jandri Express je binnen 24 minuten af aan de voet van de gletsjer. Eenmaal boven heb je meer dan 10 liften tot je beschikking die 8 pistes ontsluiten. Freestylers weten de weg naar Les Deux Alpes iedere zomer ook goed te vinden. Het op 3200 meter gelegen 2 Alpes Snowpark is het grootste zomer funpark van Europa en beschikt over een imposant aanbod aan obstakels.

Vroeg opstaan

Les Deux Alpes heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld als wintersportdorp. Er zijn steeds meer chalets en appartementen bijgekomen om het massaal toestromende wintersportpubliek onderdak te kunnen bieden. In de zomer is Les Deux Alpes echter een rustig bergdorpje waar alleen zomerskiërs, skiteams en een handjevol wielrenners op af komen. Wie in de zomer in Les Deux Alpes wil skiën moet wel vroeg opstaan. De liften beginnen om kwart over 7 al te draaien en ’s middags gaat om half 1 de laatste lift terug richting dal.

Pistes voor alle niveaus

Op de 90 hectare grote gletsjer liggen pistes klaar voor ieder niveau. De brede pistes overbruggen maximaal 700 meter hoogteverschil wat een hoog aantal is voor een gletsjer. Gewoon een dagje skiën, aan je techniek werken of je voorbereiden op het naderende wintersportseizoen, het publiek op de gletsjer van Les Deux Alpes loopt behoorlijk uiteen. Toch komt het grootste gedeelte hier misschien wel voor het grootste zomer funpark van Europa.

Snowpark 2 AlpesOp 3200 meter vind je het [LINK200118] waar iedere freerider zich thuis in zal voelen. Om na je run snel weer bovenaan het park te staan, kun je gebruik maken van de twee sleepliften aan weerszijden van het park. In het park vind je onder meer een BigAir van 20 meter, diverse kickers, tables en rails. Een snowpark van dit kaliber is natuurlijk niet compleet zonder halfpipe. Aan de voet van het park ligt zowel een wedstrijd halfpipe als een kleinere voor beginners.

Les Deux Alpes in de winter

In de winter worden de pistekilometers van het skigebied opgeschroefd naar een aantal van 229. Het zijn met name jongeren die in de winter naar Les Deux Alpes trekken. Voor Franse begrippen is hier namelijk een behoorlijk uitbundige après-ski. Freeriders en ervaren skiërs hebben hier echter ook zeker wat te zoeken. Les Deux Alpes biedt prima off-pistemogelijkheden en het het freeride gebied van [LINK200119] ligt nabij. Als dat nog geen uitdaging genoeg is dan vind je in L'Alpe d'Huez de langste zwarte piste van de wereld.

Gerelateerde artikelen