Sneeuwhoogten weblogDe komende dagen laat de zon zich nog veelvuldig zien in de Alpen. Op vrijdag komt hier verandering in en passeert er aan de noordflank een storing met neerslag. Dit betekent verse sneeuw voor veel skigebieden! Na het weekend keert het zonnige weer terug. Ook dan is het, zoals wel vaker deze winter, behoorlijk zacht te noemen. Hier en daar kan nog wat bewolking voorkomen, maar over het algemeen schijnt de zon volop. Zoals het er nu naar uitziet start de voorjaarsvakantie met sneeuw, waarna we daarna weer te maken krijgen met een rustig weertype.

10 centimeter verse sneeuw

Vandaag laat de zon zich veelvuldig zien en ligt de nulgradengrens rond de 2000 meter. Gelukkig is de lucht droog van karakter, waardoor de sneeuw hier niet al te veel hinder van ondervindt. In de nacht naar vrijdag raakt het eerst in het noorden van de Franse Alpen en Zwitserland bewolkt. Er gaat sneeuw vallen waarbij de hoeveelheden op kunnen lopen naar ongeveer 10 centimeter. In Oostenrijk arriveert deze storing iets later. De sneeuwgrens ligt tussen de 700 en 1200 meter, waardoor het niet in alle dalen sneeuwt.

Geen problemen op de weg verwachtOver het algemeen is het dit weekend prima weer om naar de Alpen te rijden. Alleen zaterdagochtend kan er nog wat neerslag vallen in het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. De bekende knelpunten zullen ook nu weer de de Fernpass, de Inntal-autobahn bij Kufstein en de A8 richting Salzburg zijn. Op weg naar Frankrijk of Zwitserland kom je niets van dit alles tegen. Alleen tijdens de laatste kilometers in de dalen kan het hier en daar druk worden.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel