Sneeuwhoogten weblogVandaag is het in vrijwel het gehele Alpengebied bewolkt en er valt ook de nodige neerslag. Het grootste gedeelte van de dag ligt de sneeuwgrens op een hoogte van 1500 meter. Later op de dag wordt er koudere lucht aangevoerd en valt er boven de 800 meter sneeuw. Vooral aan de noordflank van de Alpen sneeuwt het lekker door. Daar kan vanavond zomaar 30 tot 50 centimeter sneeuw zijn gevallen! In het zuiden zijn de hoeveelheden een stuk kleiner. Hier kan lokaal maximaal 30 centimeter vallen. Wederom een flinke sneeuwdump in het Alpengebied!

Dinsdag tijdelijk droger

Dinsdag is het tijdelijk wat rustiger weer in de Alpen. Vandaag staat er nog een vrij krachtige wind maar daar is morgen ook vrijwel geen sprake meer van. Aan de zuidflank breekt het wolkendek open, de zuidelijke Franse Alpen en de Italiaanse Alpen krijgen hierdoor de nodige zonneschijn. Ook in Tessin en Vorarlberg zal de zon zich zo nu en dan laten zien. Aan de noordkant blijft de bewolking overheersen en mogelijk valt er nog wat sneeuw. De sneeuwgrens ligt rond 500 meter en zakt geleidelijk nog verder tot in de laaggelegen dalen.

Wederom verse sneeuwDoor een lagedrukgebied boven het noorden van Italië en een koufront dat vanuit het noorden de Alpen nadert valt er woensdag opnieuw de nodige sneeuw. De meeste neerslag valt aan de noord- en westkant. De hoeveelheden kunnen wederom oplopen tot 50 centimeter. De koudere lucht die wordt aangevoerd uit het noordwesten zorgt ervoor dat de sneeuwgrens rond 500 tot 800 meter blijft schommelen, ook overdag.

[LINK206339]Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel