Sneeuwhoogten weblogDe Alpengebieden hebben de afgelopen week veel sneeuw mogen ontvangen en die sneeuw komt steeds dichterbij. Vanaf donderdagavond kunnen we ook sneeuw verwachten in ons koude kikkerlandje. Daar zal het in de loop van vrijdag wegsmelten, maar in het Sauerland en de Ardennen blijft die vers gevallen sneeuw liggen. De langlauf- en skimogelijkheden worden daardoor ook dichtbij huis erg aantrekkelijk. Met de toenemende vrieskou van aankomende week zal de sneeuw daar voorlopig blijven liggen.

20 tot 40 centimeter sneeuw in de Ardennen en in het SauerlandDe aankomende dagen gaat het vaak sneeuwen in de heuvelgebieden van midden Duitsland en België. De meeste sneeuw gaat vallen in de nacht van donderdag naar vrijdag en op vrijdag overdag. Ook in het weekend blijft het sneeuwen, waardoor en 20 tot 40 centimeter sneeuw bij komt. Ook in de lagergelegen dorpen kan men een witte wereld verwachten. 's Middags kan het iets warmer worden, maar niet hoger dan rond het vriespunt. De rest van de dag blijft het flink door vriezen. Dat zet ook na het weekend door.

Ook sneeuw in de AlpenNaast de Ardennen en het Sauerland kunnen ook veel wintersportgebieden in de Alpen sneeuw verwachten. Hier wordt 10 tot 40 centimeter sneeuw verwacht. Wel trekt er een stevige noordelijke wind op, waardoor het mogelijk kan zijn dat een aantal liften op vrijdag en zaterdag gesloten blijft. In het weekend wordt het prima skiweer. Het weer blijft wisselvallig. Aan de noordkant van de Alpen kan er flink sneeuw vallen. De vorstgrens is eerst vrij hoog, maar ook deze gaat vanaf vrijdag omlaag en gaat het ook in de dalen vriezen.

Let op: lawinegevaarDoor de hevige sneeuwval, het wisselvallige weer en de stevige wind, neemt de kans op lawines toe in veel Alpengebieden. Houd dus goed de lawineberichten in de gaten als je de piste op gaat.

Gerelateerde artikelen