Sneeuwhoogten weblogDe komende dagen liggen de temperaturen nog vrij laag in het Alpengebied. Bovendien kan er nog wat sneeuw vallen, dit is met name het geval in de Franse Alpen en Zwitserse Alpen. Na het weekend neemt de kans op vers sneeuw af en komt er zachtere lucht de Alpen binnenstromen. Hiermee krijgt de zon meer ruimte en gaat de temperatuur stijgen. De nulgradengrens komt rond de 2000 meter te liggen. In combinatie met de verse sneeuw van de afgelopen tijd betekent dit perfecte wintersportomstandigheden!

Koud weekend met af en toe sneeuw

Vandaag kan het op sommige plaatsen nog sneeuwen. Vannacht stabiliseert het weer zich en krijgen wolken de overhand. Alleen in de Italiaanse Alpen laat de zon zich zo nu en dan even zien. De koude lucht blijft aanwezig en door het wegtrekken van het lagedrukgebied neemt de neerslagkans af. De temperatuur ligt overdag rond het vriespunt op de lagere pistes, op 2.000 meter is het veelal -2 tot -5 graden. In de nacht naar zondag klaart het op en gaat het matig tot streng vriezen in de dalen.

Wintersportweek met (veel) zonVanaf maandag verandert het weerbeeld en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Het vriespunt ligt rond de 2000 meter en storingen worden op afstand gehouden door een hogedrukgebied. In de ochtenduren kan het wat nevelig zijn, maar op de meeste plekken zal de zon zich (in de loop van de dag) veelvuldig laten zien. Aangezien er ook geen sprake is van wind, zijn de wintersportcondities optimaal. En het is nog maar november!

[LINK214249]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel