Sneeuwhoogten weblogEr zijn de komende week grote verschillen in de Alpen. Aan de noord- en westflank van het Alpengebied komen lagere temperaturen voor, terwijl het in Italië een stukje zachter is. Er dient zich wat Nordstau aan en in Italië kan ook wat verse sneeuw gaan vallen. Wanneer we kijken naar de lange termijn dan zien we de wisselvalligheid aanhouden. Er blijft hier en daar enige sneeuw vallen en zon laat zich maar mondjesmaat zien. De hoeveelheden die gaan vallen stellen niet al te veel voor. Toch zullen ze in de Dolomieten en de Italiaanse Alpen maar wat blij zijn met de sneeuwval.

Volop zon in Frankrijk

Vandaag laat de zon zich in grote delen van de Franse Alpen veelvuldig zien. Met name de Alpes Maritimes, in het zuidoosten van Frankrijk, krijgen veel zon. In het noorden komen meer wolkenvelden voor en dat houdt de komende uren aan. Af en toe valt er wat lichte sneeuw. Vandaag komt er in dit weerbeeld geen verandering.

Sneeuw in de DolomietenIn de loop van de middag en avond kunnen de Dolomieten en het noorden van Italië rekenen op sneeuw. Deze sneeuwval houdt aan tijdens de nacht. In het westen van Italië is de kans op neerslag een stuk kleiner en dit geldt eigenlijk ook voor andere plekken in de Alpen. Pas later op de dinsdag breidt het sneeuwgebied zich uit en zien we ook in de buurt van Sestrière sneeuwval.

Wisselvalligheid houdt aanOok woensdag heeft Italië de grootste kans op sneeuw. Er is veel bewolking, alleen in het noordwesten en noorden van de Alpen knapt het af en toe op. Donderdag wordt een droge dag met in de avond mogelijk nog wat sneeuw in het westen. Vrijdag kabbelt dit weerbeeld een beetje voort. Af en toe schijnt de zon en soms valt er wat verse sneeuw. De hoeveelheden stellen niet al te veel voor. Naar het weekeinde toe zien we de temperaturen licht stijgen.

[LINK209503]Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel