Sneeuwhoogten weblogHet is eindelijk echt winter in de Alpen! Het heeft volop gesneeuwd en de komende dagen komt er nog wat verse sneeuw bij. De komende dagen daalt de temperatuur ook naar winterse waarden. In de loop van het weekend wordt het droog en ligt de temperatuur op 1500 meter rond de -10 graden. Winterse kou dus! Wie komend weekend naar de Alpen vertrekt dient de weerberichten goed in de gaten te houden. Houd tijdens het laatste stukje van de trip rekening met extra reistijd aangezien de weg wit en glad kan zijn. De komende dagen blijft het weer wisselvallig in de Alpen.

Vrijwel overal (een beetje) sneeuw

Vrijwel over kan de komende dagen (nog een beetje) sneeuw vallen. Aan de zuidflank van de Alpen is het vandaag droog, maar donderdag is de kans op sneeuw in de Dolomieten juist het grootst. Op vrijdag komt er Nordstau op gang waardoor juist de noordflank weer kan rekenen op neerslag. In het weekend klaart het op en zakt de temperatuur tot in de dalen ver onder het vriespunt.

Reisweer richting de AlpenGa je zaterdag richting Oostenrijk en Zwitserland dan dien je rekening te houden met een enkele sneeuwbui. Over het algemeen zullen de omstandigheden op de autobahn prima zijn. De Elzas, de Vogezen en de Jura zijn gevoelig voor wat sneeuw, maar de tolroute aan de westrand ervan, richting de Franse Alpen houdt het waarschijnlijk wel redelijk droog. De meeste problemen zullen ontstaan tijdens het laatste deel van de reis. Door de kou valt de sneeuw tot in de diepste dalen wat voor extra reistijd kan zorgen tijdens de laatste 100 kilometer.

Temperaturen ver onder nulIn de loop van het weekend klaart de lucht in de Alpen op en wordt het vaker droog. De zon breekt steeds vaker door en de temperatuur schiet naar beneden. Echt wintersportweer! Op 1500 meter geeft het kwik -10 graden aan. Een extra trui onder je jas is dus geen overbodige luxe de komende tijd. Door de lage temperaturen en de verse sneeuw liggen de pistes er perfect bij.

[LINK209062]

Gerelateerde artikelen