Sneeuwhoogten weblogDe geluksvogels die deze week op wintersport gaan kunnen rekenen op verse sneeuw en winter weer. Op sommige locaties gaat er al sneeuw vallen rond de 1500 meter hoogte. Komende dagen gaat het flink sneeuwen en aan het eind van de week daalt de temperatuur. Het nadeel van deze vele sneeuwval is dat de pisteomstandigheden komende dagen niet overal optimaal zijn.

Veel sneeuw in ZwitserlandVandaag gaat het met name in Zwitserland flink sneeuwen, al tussen de 1400 meter en 1600 meter hoogt en maximaal 30 centimeter. In de rest van de Alpen is het overwegend bewolkt. In Oostenrijk en met name in Vorarlberg en Tirol vallen er een aantal lichte sneeuwbuien. In Aosta en in het noorden van de Franse Alpen gaat het ook wat sneeuwen, maar niet zoveel als in Zwitserland. Voor de zon moet je in het zuiden van de Franse Alpen zijn.

Sterk wisselend weerKomende dagen blijft het weerbeeld erg wisselen. Het ene moment zon, het volgende bewolking en daarna winterse sneeuwbuien. De temperatuur gaat wat dalen tot -5 op 3000 meter. In de loop van donderdag gaat het op meerdere plekken flink sneeuwen, de sneeuwgrens ligt op 1500 meter. De sneeuwvalgrens kan in de nachten dalen tot 1200 meter en in de middagen stijgen naar 1600 meter. In de Franse Alpen, Oostenrijk, en het oosten van Italië zal er tot en met zaterdag zo’n 20 á 40 centimeter sneeuw vallen. In Zwitserland, Beieren en het noorden van Italië kan dit oplopen tot de 60 centimeter. Aan deze vele en verse sneeuw zitten voor- en nadelen. De verse sneeuw zorgt voor prachtige pistes maar dankzij de slechte weersomstandigheden zijn de pistes niet overal even begaanbaar. Met name de wind die gepaard gaat met de sneeuwbuien maakt het lastig. Op 3000 meter blijft deze komende dagen vrij rustig. De zeer koude lucht die voor het weekend voorspelt werd bereikt de Alpen waarschijnlijk niet.

Gerelateerde artikelen