Sneeuwhoogten weblogTijdens het weekeinde met Pasen is het wisselvallig in het Alpengebied. Het is regelmatig bewolkt en er valt weer sneeuw en regen. De sneeuwvalgrens ligt eerst nog vrij laag, maar door het binnenstromen van zachte lucht gaat de sneeuwvalgrens zondag flink omhoog.

Kans op neerslagVandaag en morgen trekt een storing vanuit het noorden het Alpengebied in. Daardoor krijgt de bewolking de overhand. Vanmiddag en vanavond gaat er regen en sneeuw vallen. Vanavond, vannacht en morgenvroeg zakt de sneeuwgrens naar 1300 meter. Morgenmiddag stroomt zachtere lucht binnen en stijgt de sneeuwvalgrens naar 1800 meter. De meeste neerslag valt eerst in het westen van Oostenrijk en Zwitserland, later krijgen ook de Italiaanse Alpen nog wat wolken. In de dalen valt er regen en op de lagere pistes wordt de sneeuw behoorlijk aangetast.

Zachte lucht met kans op lichte neerslagOp eerste en tweede paasdag staat het weer in de Alpen in het teken van zon, maar kans op bewolking met verspreid wat buien. De buien trekken vanuit het zuiden over de bergen en leveren in Oostenrijk vooral regen op. Alleen boven de 2500 meter valt er nog sneeuw. Aan de zuidkant in Zwitserland en Italië is de lucht wat kouder en valt vanaf 1800 tot 2000 meter sneeuw. De vorstgrens ligt overdag zelfs nog iets hoger. Op 1500 meter wordt het ruim 10 graden.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel