Sneeuwhoogten weblogBoven de Alpen hingen er gisteren nog een aantal wolkenvelden, vandaag trekken deze (op een enkele wolkensluier na) helemaal weg. Het wordt een prachtige zonnige dag met hoge temperaturen waardoor het lente lijkt te worden. Morgen en vrijdag houdt dit weer nog aan, zaterdag trekt het weer langzaam dicht.

Overal zon

Overal in de Alpen liggen de temperaturen ruim boven het vriespunt. Alleen op de pistes tussen de 2500 en 3000 meter liggen de temperaturen rond het vriespunt. In Frankrijk liggen de temperaturen vrij hoog maar dankzij de droge lucht blijven de lagere pistes in redelijke condities. De dalafdalingen krijgen het daarentegen zwaar. In Italië en Zwitserland is het hetzelfde verhaal met tegen de Brenner in de dalen temperaturen rond de 10 graden. In Oostenrijk liggen de temperaturen nog een stukje hoger en is het op de pistes 7 á 10 graden en in de dalen 10 á 12 graden.

Het lijkt wel lente!

Morgen en vrijdag blijft de zon nog vollop schijnen. Het wordt en blijft heerlijk zacht, zonnig en droog ski- en terrasweer. In Frankrijk kunnen de temperaturen vrijdag nog wat stijgen maar maak je geen zorgen, zaterdag trekt het weer langzaam dicht, de temperaturen dalen en verse sneeuw is onderweg.

)

[LINK203321]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel