Sneeuwhoogten weblogGister was het een zonovergoten dag in de Alpen. Op de satellietfoto is eigenlijk geen of nauwelijks bewolking te zien. Vandaag zijn er hier en daar wel wat sluierwolken. Met name aan de zuidflank van de Alpen. Die bewolking wordt geleidelijk aan wel wat dikker en bereikt morgen ook de noordflank. Neerslag valt er vooralsnog nog niet, het weerbeeld ziet er prima uit.

Temperaturen boven het vriespuntDe temperaturen pakken vrij hoog uit. De zon schijnt regelmatig door de sluierwolken heen. Op de meeste plaatsen komt het kwik makkelijk een paar graden boven nul. En dat betekent vooral dat de dalafdalingen waar weinig sneeuw ligt het moeilijk gaan krijgen. Dat is met name het geval aan de noordflank van de Alpen. Verder is het overal zonnig en lopen de temperaturen hoog op. In Oostenrijk is het in het dal op sommige plaatsen meer dan 10 graden. Datzelfde geldt ook voor Italië. Voor de sneeuwkwaliteit is het niet zo gunstig.

De zon blijft schijnen

Voor morgen ziet het weerbeeld er vrijwel overal hetzelfde uit. De hoogste temperaturen zijn te vinden in het oosten van Oostenrijk. Het blijft zacht met af en toe sluierbewolking. Hetzelfde geldt voor woensdag. Rustig wintersportweer met heel veel ruimte voor de zon, maar wel met sluierwolken.

[LINK203319]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel