Sneeuwhoogten weblog[LINK203032]? De temperaturen lagen de afgelopen dagen flink boven nul en momenteel is het ook alles behalve winter in Winterberg. Mede door de regenval is het sneeuwdek geslonken maar nog altijd kan er geskied worden. Op de pistes van Winterberg ligt nog een sneeuwhoogte van 25 centimeter en morgennacht kan er weer wat verse sneeuw bijvallen. Door de oplopende temperaturen konden de sneeuwkanonnen helaas niet op volle toeren draaien waardoor we moeten wachten op een nieuwe winterperiode om de pistes van Winterberg in goede conditie te krijgen.

Houd de sneeuwhoogte Winterberg in de gaten

Ben je van plan om binnenkort nog een weekendje te gaan skiën in Winterberg dan is het verstandig om de sneeuwhoogte in de gaten te houden. Op dit ogenblik zijn er nog 20 liften geopend die in totaal 22 kilometer aan piste ontsluiten. Avondskiën is iedere woensdag, vrijdag en zaterdag mogelijk van 18.30 tot 22.00 uur. Ook het loipenetwerk van Winterberg heeft het flink te verduren gekregen. Enige tijd geleden kon je nog lange tochten maken door het Sauerland maar nu zijn er nog slechts twee loipes geopend in Bad Berleburg.

[LINK203033]

Weersverwachting WinterbergVoorlopig lijkt er nog geen nieuwe periode met sneeuwval zich aan te dienen in Winterberg. Morgen gaat het gelukkig wel sneeuwen en als het een beetje meezit kan er 10 centimeter verse sneeuw vallen. Komende nacht lijkt het ook koud genoeg te gaan worden om de sneeuwkanonnen te laten draaien. In Winterberg zelf zal de neerslag van morgen hoogstwaarschijnlijk vallen in de vorm van regen. Wanneer we kijken naar de langere termijn dan zien we de temperaturen toenemen. Vanaf zaterdag lijkt de temperatuur zelfs in de nacht ook boven het vriespunt te gaan liggen. Laten we na het weekend hopen op beterschap.

[LINK203034]

Kunstsneeuw in Winterberg

Wanneer de temperatuur in Winterberg een handje meewerkt wordt er met man en macht gewerkt om de pistes in topconditie te houden. Maar liefst 28 afdalingen met een totale lengte van 19 kilometer kunnen besneeuwd worden. Zodra het kwik onder het vriespunt duikt worden 170 sneeuwkanonnen in werking gezet om jou de volgende dag weer van heerlijke pistes te kunnen voorzien.

Videoweerbericht Alpen

Meer naar het zuiden, in de Alpen, gaan ze vandaag genieten van een prachtige wintersportdag. In Frankrijk schijnt de zon volop en ligt de temperatuur rond het vriespunt. In Zwitserland hetzelfde weerbeeld, alleen aan de noordflank is wat meer bewolking te vinden en is het een stuk zachter. Italie heeft zelfs te maken met temperaturen van 5 graden in de dalen. In Oostenrijk schijnt op veel plekken de zon maar in Karintië is er eerst nog wat bewolking en in het uiterste zuidoosten kan het misschien nog wat gaan sneeuwen.

Gerelateerde artikelen