Sneeuwhoogten weblogVandaag valt er een behoorlijk pak verse sneeuw aan de west- en zuidflank van de Alpen. Morgen keert de rust weer in de Alpen, maar donderdag begint het opnieuw te sneeuwen. Bovendien wordt het wat kouder in de atmosfeer waardoor de sneeuw tot in de dalen valt. Vandaag zijn vooral de Zwitserse en Franse Alpen en Italië aan de beurt. Lokaal kan er 30 centimeter sneeuw vallen! In Oostenrijk zijn de hoeveelheden een stukje kleiner maar ook hier valt verse sneeuw. De sneeuwgrens ligt op de meeste plaatsen rond de 1000 meter.

Tijdelijk opklaringen

Later vandaag maken de bewolking en sneeuwbuien plaats voor opklaringen en wellicht nog een beetje zon. Morgen, woensdag, is het tijdelijk even rustig en droog weer met zonnige perioden. Oostenrijk vormt hierop een uitzondering aangezien hier veel bewolking voorkomt en er nog een beetje sneeuw kan vallen. Het zijn de restanten van de depressie die vandaag boven het westelijk deel van het Alpengebied ligt. Elders wordt het een prima wintersportdag wegens de gunstige sneeuwomstandigheden en het gebrek aan wind.

40 centimeter verse poederOp donderdag wordt het weer wat zachter in de Alpen waardoor de vorstgrens stijgt naar 1500 meter. De bewolking neemt wederom toe en vanuit het westen volgt al vrij snel neerslag. In de skigebieden in de vorm van sneeuw, in de dalen in de vorm van regen. Opnieuw ligt de nadruk van deze depressie in het westelijk en zuidwestelijke deel van het Alpengebied. Er zou zomaar eens 40 centimeter verse poeder kunnen gaan vallen. Er is echter nog vrij veel onzekerheid waardoor deze hoeveelheden ook hoger of lager uit kunnen gaan vallen.

[LINK202678]

Gerelateerde artikelen