Sneeuwhoogten weblogHet is zoals wel vaker dit wintersportseizoen erg zacht in de Alpen. Ook op neerslag hoeven we de komende dagen niet te rekenen. Pas na het weekend stijgt de kans op verse sneeuw en gaat de temperatuur behoorlijk omlaag. Dit is echter nog lang niet het geval want pas op 2000 meter of hoger duikt het kwik onder het vriespunt. De komende dagen is het daarbij vaak zonnig en blijft het droog. Wel zien we vandaag gedurende de dag de bewolking enigszins toenemen. Morgen komt vanuit het westen de zon er steeds meer bij.

Föhn aan de noordflank

De meeste zonneschijn zien we de komende dagen aan de westflank van de Alpen. Donderdag zou het zelfs een beetje kunnen föhnen aan de noordflank van het Alpengebied. De temperaturen vallen dan nog hoger uit. Vrijdag neemt de bewolking toe en kan er met name in delen van Oostenrijk neerslag vallen (met name in Tirol en Vorarlberg, later wellicht ook in Salzburgerland). In het begin ligt de sneeuwgrens vrij hoog, maar later daalt dit geleidelijk naar 1000 meter en lager. Ga je het komende weekend op wintersport dan hoef je je hier echter niet al te veel zorgen over te maken.

Maandag gaat het roer omZaterdag en zondag is het erg zacht maar maandag gaat dit veranderen. Er passeert een storing met de nodige sneeuwval. De sneeuwgrens daalt en komt tussen de 1000 en 1500 meter te liggen. Dieper in de Alpen ligt de sneeuwgrens zelfs nog lager waardoor het ook mogelijk is dat het in de dalen gaat sneeuwen. Zo wordt het eindelijk echt winters! Het ziet er naar uit dat het daarna weer opknapt zodat we zonnig wintersportweer gaan zien op veel plaatsen.

[LINK202603]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel