Sneeuwhoogten weblogOp zaterdag 7 december opent Val Gardena het winterseizoen met de in gebruik name van de vernieuwde Dantercepies gondellift naar de beroemde Sella Ronda. Met de nieuwe lift wordt de capaciteit van 2.200 naar 3.000 gasten per uur verhoogd. Daarnaast heeft het skigebied de 10,5 kilometer lange rode ‘La Longia’ piste van Seceda naar Ortisei voor het komende winterseizoen geoptimaliseerd waardoor skiërs en snowboarders onbezorgd skiplezier beleven op de langste piste van de Dolomieten. Gasten die in december in Val Gardena verblijven, profiteren van verschillende aanbiedingen.

TijdsdrukDeze winter brengt de vernieuwde Dantercepies gondellift gasten sneller en comfortabeler naar de legendarische Sella Ronda met 26 pistekilometers, een breed aanbod aan gezellige berghutten en grandioze vergezichten vanaf de ‘Langkofel (3.181 m) en de Marmolata (3.343 m). De Dantercepies is een van de populairste liften in Val Gardena. Door de vernieuwing van de twee stations en de toename van het aantal personen per gondel is de capaciteit verhoogd van 2.200 naar 3.000 gasten per uur. Hoogtepunten van de nieuwe kabelbaan zijn de unieke architectuur die perfect aansluit op het landschap en het lage geluidsniveau. De grote ramen van zowel het bergstation (2.305 m) als in de gondels bieden, tijdens het 2,5 kilometer lange traject, een prachtig uitzicht op de Dolomieten, onderdeel van de UNESCO werelderfgoed. Begin juni dit jaar liep de bouw van deze nieuwe lift nog een flinke vertraging op, doordat er een deel van de berg (een paar vierkante kilometer!) verschoof en naar beneden kwam. De oorspronkelijke bouwplannen moesten aangepast worden en het was spannend of de lift op tijd geopend zou kunnen worden. Met de nodige inspanningen is dit gelukkig gelukt en kunnen wintersporters met de nieuwe lift omhoog deze winter.

Optimalisatie van de langste afdaling van Val Gardena

De ‘La Longia’ is met 10,5 kilometer lengte een van langste skipistes in de Dolomieten, en brengt skiërs en snowboarders van de Seceda Alm tot onder Ortisei op 1.282 meter. Omdat de kwaliteit van de pistes topprioriteit heeft in Val Gardena is de ‘La Longia’ piste op verschillende passages verbreed waardoor gasten de komende wintermaanden van optimaal skiplezier genieten.

December voordeelOp zaterdag 7 december gaan 73 liften in werking, waardoor skiërs en snowboarders vanaf dag een het hele gebied kunnen verkennen. Wie in de periode van 7 tot en met 24 december in Val Gardena verblijft, profiteert van aantrekkelijke arrangementen. Zo biedt het ‘Val Gardena SuperPremière’ het 4=3 voordeel. Met deze aanbieding verblijven gasten vier dagen op basis van halfpension, inclusief 4-daagse skipas en materiaal voor de prijs van drie dagen.

FIS World Cup 19-22 december

De roemruchte Saslongafdaling (Selva) van Val Gardena behoort tot de meest spectaculaire wedstrijden van het wereldbekercircuit. Fans van de FIS World Cup races profiteren tijdens de World Cup races (19 – 22 december) van de ‘FIS Ski World Cup Dolomiti’ arrangementen. De arrangementen zijn te boeken vanaf € 249,- per persoon inclusief drie overnachtingen, 3-daagse skipas Dolomiti Superski, entree voor de twee WK-wedstrijden en een fan kit.

[LINK201959]

Gerelateerde artikelen