Sneeuwhoogten weblogDe Mölltaler Gletsjer is de hoogste en meest sneeuwzekere gletsjer in het zuiden van Oostenrijk. Ook in de zomer draaien de liften hier gewoon door. Momenteel heb je 12,5 kilometer aan pistes tot je beschikking maar in de winter kan dit oplopen naar maximaal 71. De pistes van de Mölltaler gletsjer liggen gesitueerd op de flanken van de Schareck die reikt tot een maximale hoogte van 3122 meter. De brede pistes op de enige gletsjer van Karinthië zijn geschikt voor ieder type skiër. Carvers, skiërs en boarders vinden hier alles wat ze zoeken.

Uitzicht op de Großglockner

Vanuit het dorp Flattach pak je de "Mölltaler Gletscher Express" die te boek staat als de langste ondergrondse kabeltrein van de wereld. Maar na deze rit ben je er nog niet. De Eisseebahn (zespersoons gondel) zet je op een hoogte van 2800 meter af aan de voet van de gletsjer. Vanaf hier heb je al een fantastisch uitzicht op de Großglockner en tal van andere bergreuzen. De afgelopen jaren is er flink in de Mölltaler Gletsjer geïnvesteerd waardoor de capaciteit aanzienlijk is gegroeid. Lange wachttijden tijdens je ochtendje zomerskiën komen dus haast niet meer voor.

Neem op tijd de lift!Niet alleen op het gebied van liften heeft de gletsjer uitgebreid. Naast het centrale panoramarestaurant Eissee en de berghutten Weißseehaus en Duisburger Hütte is er nu ook de Europabar, een parasolbar van glas en hout. Dit is de plek waar het al vroeg in de middag gezellig is en je kunt genieten van een drankje onder begeleiding van hippe muziek. Zorg er alleen wel voor dat je op tijd de Gletscher Express naar het dal neemt. De Mölltaler Gletsjer presenteert zich daarmee als een volwaardige gletsjer waar wintersporters alle voorzieningen vinden die zij zoeken.

Panoramarestaurant Eissee

Het panoramarestaurant Eissee verdient zelfs nog wat extra aandacht. Tijdens de tocht naar boven met de Eisseebahn trekt de gigantische glas- en staalconstructie van het relatief nieuwe restaurant direct de aandacht. Het panoramarestaurant staat aan de voet van de gletsjer en heeft een investering van meer dan 5 miljoen euro gekost. Het oude restaurant bood slechts plaats aan 450 mensen maar nu kunnen 1200 mensen hier hun schnitzel of kaiserschmarrn eten.

Zomerskiën op de Mölltaler GletsjerIn de zomer is de Mölltaler Gletsjer gewoon geopend. Wel dien je vroeg op te staan aangezien de liften maar draaien tot 14.00. Tot die tijd heb je 3 pistes tot je beschikking om toch, midden in de zomer, dat echte wintersportgevoel te krijgen. De pistes deel je waarschijnlijk wel met enkele skiteams, waaronder het nationaal team van Duitsland dat van deze gletsjer haar vaste trainingslocatie in de zomer heeft gemaakt. Voor een dagkaart betaal je in de zomer € 42,50. Maar na afloop van je skidag kun je natuurlijk ook je wandelschoenen aantrekken om de lager gelegen stroken van de berg te ontdekken!

Gerelateerde artikelen