Sneeuwhoogten weblogOp de Dachsteingletsjer ligt nog altijd meer dan 3 meter sneeuw. Ruim voldoende om hier de hele zomer gewoon te kunnen skiën. Je hebt de beschikking over 4 liften en een handvol pistes. Heerlijk om tijdens de zomermaanden nog even op je ski’s of board te kunnen staan. Door het eenvoudige piste-aanbod is dit ook een ideaal skigebied voor beginners. Daarnaast kun je genieten van een prachtig uitzicht tijdens de Sky Walk en een tochtje in de panoramagondel. Benieuwd hoe een gletsjer er van binnen uitziet? Bezoek het Dachstein Ice Palace!

Meest oostelijke gletsjer in de Alpen

Aan het einde van de Dachstein-Panoramaweg ligt het dalstation Türlwandhütte (1700 m) vanwaar je met de lift naar de 1000 meter hoge gletsjer kunt. Eenmaal boven betreed je een wereld waar je naar hartenlust kunnen skiën, snowboarden, wandelen en langlaufen. Gedurende de hele winter is de gletsjer geopend. De Dachsteingletsjer, de meest oostelijke gletsjer in de Alpen, is één van de populairste bestemmingen in de Oostenrijkse regio Steiermarken.

Nieuwe panoramagondelDe tocht naar de 2700 meter hoge gletsjer is vanaf dit seizoen nog spectaculairder door de nieuwe panoramagondel. In de glazen gondel lijken de bergen nog dichterbij en is het uitzicht nog mooier. De nieuwe cabines van de Dachstein Südwandbahn bieden plaats aan 50 personen en leggen de 1000 hoogtemeters 15% sneller af dan hun verouderde voorgangers. Voortaan sta je dus nog sneller boven op het hoogst bereikbare punt van Steiermarken. Videoschermen geven je tijdens de rit naar boven informatie over wat je allemaal op de Dachsteingletsjer te wachten staat.

Unieke loopbrug

Maar dit is niet het enige nieuwtje op de Dachsteingletsjer. Vanaf juli kun je hier ook een wandeling maken over een in Oostenrijk unieke loopbrug. Je loopt letterlijk langs de randen van het Dachsteinmassief wat voor adembenemende uitzichten zorgt. Mensen met hoogtevrees kunnen deze wandeling beter aan zich voorbij laten gaan.

Dachstein Ice PalaceHet is ook mogelijk om de Dachsteingletsjer van binnen te bekijken. In het Dachstein Ice Palace staan tal van ijssculpturen en hier worden geregeld nieuwe tentoonstellingen georganiseerd. Er zijn diverse kamers zoals de troonzaal, kristallen grot en de blauwe salon. Een ideaal uitstapje wanneer je de hele ochtend hebt geskied of gelanglauft.

Gerelateerde artikelen