Sneeuwhoogten weblogVan 7 tot 11 januari 2013 verrijzen op de piste van Ischgl in de Silvretta Arena weer tien opvallende sneeuw- en ijssculpturen. Het thema van de 20e editie van het evenement Shapes in White is ‘Volkswagen’. Onmiddellijk na de kerstvakantie gaan professionele beeldhouwers, waaronder de Belgische ploeg “Snice Guys”, druk aan de slag met het creëren van metershoge kunstwerken. De sculpturen zijn tot begin mei gratis te bewonderen.

'Showroom' op de pistes van Ischgl

Autoliefhebbers vinden dit jaar hun limited edition op de pistes van Ischgl. Tijdens de 20e editie van ‘Shapes in White’ staan de sculpturen volledig in het teken van de Volkswagen collectie, gaande van de Beetle tot de nieuwe Golf 7. Een deskundige jury beoordeelt vooraf de vele ingezonden ontwerpen van professionele beeldhouwers en kunstenaars van over de hele wereld. Slechts tien internationale teams, bestaande uit twee personen, krijgen de kans om op de piste van de Silvretta Arena met een sneeuwblok van 6 bij 6 m en 4 meter hoog hun ontwerp binnen 5 dagen te realiseren.

Gaan de “Snice Guys” verrassen?Ook een Belgische ploeg doet mee. Johan Van Handenhove en Ken Redant van het team “Snice Guys” zijn al voor de vierde opeenvolgende keer geselecteerd. “Het niveau van de competitie in Ischgl is hoog, wat niet wil zeggen dat de sfeer er niet gemoedelijk is. Vorig jaar hadden we pech met het weer, maar met de ervaring die we ondertussen opgebouwd hebben hopen we dat een top 5 er deze keer in zit. Nog beter zou natuurlijk een mooie verrassing zijn!”, zei kapitein Johan Van Handenhove.

Trendy wintersportbestemming

Ischgl is een trendy wintersportbestemming waar een jong wintersportpubliek op af komt. De combinatie tussen fantastische après-ski en een prachtig, uitdagend skigebied maken van Ischgl een geliefde wintersportbestemming. De jaarlijkse Top of the Mountain concerten met internationale acts zijn wereldberoemd en op de ruim 250 sneeuwzekere pistekilometers kan iedere skiër zich vermaken. Bijzonder is dat de Silvretta Arena op de grens tussen Oostenrijk en Zwitserland ligt. Tijdens je wintersportdag in Ischgl kun je dus in twee landen geskied hebben!

Op vrijdag 11 januari om 15.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. De tien sculpturen zijn op de pistes van de Silvretta Arena te bewonderen tot de zon de kunstwerken laat smelten.

Gerelateerde artikelen