Sneeuwhoogten weblogOnder wintersporters kennen vooral de gletsjers van Hintertux, Sölden en Stubai bekendheid. De Kaunertaler Gletsjer, die ook in Tirol ligt, is een stuk minder populair. Onterecht wanneer je deze gletsjer eens nader bekijkt. Natuurlijk is het piste-aanbod een stuk beperkter maar hier krijg je wel rustigere pistes voor terug. Op het gebied van après-ski zal je hier niet vinden wat je in Sölden wel vindt. Voor een groot publiek is dit echter geen enkel probleem. De Kaunertaler Gletsjer is een ideaal gebied voor een wintersportweekend (met de familie) vroeg in het seizoen.

38 pistekilometers

De Kaunertaler Gletsjer ligt aan het einde van het Kaunertal op ongeveer 25 kilometer rijden vanaf Feichten. Je brengt dus iedere ochtend wel enige tijd door in de skibus of auto voor je op de liften staat. Dit is echter bij meerdere gletsjers in Tirol het geval. Bij de Ochsenalm op 2150 meter kun je de ski’s onder de voeten klikken om vervolgens twee stoeltjesliften te nemen naar de gletsjer. Wanneer de sneeuw de weg naar het gletsjerrestaurant op 2750 meter nog niet heeft opgeslokt kun je eventueel ook naar dit punt met de auto. Eenmaal daar ligt het gletsjerskigebied met 38 kilometer aan pistes aan je voeten.

Pistes voor ieder niveauHet piste-aanbod is dankzij de voornamelijk brede, blauwe pistes vrij eenvoudig. Van de 38 kilometer is er 20 blauw, 12 rood en 6 zwart. Iedere skiër kan goed uit de voeten op de Kaunertaler Gletsjer. Beginners zullen zich met name vermaken op de sleepliften van de Falginjoch en de Nörderjoch terwijl gevorderden eerder zullen kiezen voor de pistes op de flanken van de Karlesspitze. Vanaf hier kan je (bij voldoende sneeuw) een afdaling van zo’n 9 kilometer maken terug richting de Ochsenalm. Het is echter niet aan te raden dit vroeg op de dag te doen aangezien er dan nog een flinke rij kan staan bij de lift die je terugbrengt naar de gletsjer.

Familieskigebied

De Kaunertaler Gletsjer is ook een ideaal skigebied voor families. Met de Bambini-skipas hebben kinderen onder de 10 jaar, onder begeleiding van een ouder, gratis toegang tot de liften. In het kinderland leren de kinderen spelenderwijs skiën of snowboarden. Wanneer zij al wat meer ervaring hebben op de ski’s komen ze ook uitstekend uit de voeten op de brede gletsjerafdalingen. Op de avonturenspeelplaats naast het gletsjerrestaurant Weißsee kan naar hartenlust in de sneeuw gespeeld worden.

Secret spot voor freeridersLange hellingen, enorm veel poeder en diverse tiefsneeuw afdalingen liggen op de Kaunertaler Gletsjer te wachten op freeriders. Omdat veiligheid een grote rol speelt bij off-piste skiën zijn ze in het Kaunertal het freerideconcept ‘Check your line’ gestart. Door middel van borden op de ‘Weißseejoch variant’ worden freeriders met gerichte vragen aangezet tot nadenken en reflectie over hun gedrag. Ook vanaf de Nörderjoch zijn prachtige afdalingen te maken en de ‘Variante Langtaufers’ afdaling is al jaren zeer populair onder off-piste skiërs op de Kaunertaler Gletsjer.

Gerelateerde artikelen