Sneeuwhoogten weblogDe wintersportregio [LINK205069] blijft nog altijd in de schaduw liggen van de Arlberg. En misschien zijn ze daar in deze omgeving maar wat blij mee. Hier vind je nog ongerepte natuur en heb je geen last van massatoerisme. Lechtal-Reutte bestaat uit maar liefst 25 authentieke dorpjes waar de cultuur en tradities nog altijd levendig worden gehouden. Wie toe is aan rust en geen belang hecht aan uitgebreide voorzieningen voel zich hier vanaf het eerste moment thuis.

Landelijke charme & stadse flair

Lechtal-Reutte biedt het best van meerdere werelden. Zo is Reutte een gezellige stad in het noordwesten van Tirol. Je hebt hier net wat meer mogelijkheden dan in andere delen van de regio maar echt druk wordt het nooit. Eerder gemoedelijk door de verzameling van bars, restaurants en winkels op de diverse pleinen. Trek je dieper het Lechtal in dan kom je langs dorpjes die luisteren naar de namen Stanzach, Elbigenalp, Holzgau en Steeg. Sommige van hen hebben een eigen skilift maar met name wandelaars en langlaufers kiezen ervoor om hier hun wintersport door te brengen.

Aansluiting op de ArlbergToch hoeven skiërs en snowboarders zich in deze omgeving niet te vervelen. Aan het einde van het Lechtal ligt Warth dat sinds vorig jaar aansluiting heeft op de pistes van de Arlberg. Je bent dus even overgeleverd aan de auto of skibus maar daarna heb je wel een skigebied van meer dan 300 kilometer aan pistes tot je beschikking. Wanneer dit voor jou veel te uitgebreid is, dan kun je ook kiezen voor alleen de pistes van Warth – Schröcken. Over de sneeuwzekerheid hoef je je in deze omgeving geen zorgen te maken. Deze regio wordt altijd goed bedeelt wanneer het gaat om de hoeveelheden sneeuw.

Wandelen en langlaufen in Lechtal-Reutte

De Naturparkregion [LINK205069] is een van de mooiste langlaufregio’s in Tirol. Een afwisselend landschap, loipes voor ieder niveau en een speciaal langlaufcentrum zijn hiervoor verantwoordelijk. Ook is er bij Ehenbichl een speciale avondloipe met LED-lichten. Wandelaars vinden hier dezelfde omstandigheden. Er is een groot aanbod van routes die door de bossen en over de bergweiden lopen. Bij tal van berghutten kun je even tot rust komen en genieten van de lokale specialiteiten.

Uitstapjes in de NaturparkregionVoor de hele familie valt er wat te beleven in de Naturparkregion Lechtal–Reutte. Wie geen last van hoogtevrees heeft, kan een wandeling maken over de Holzgauer hangbrug. Deze 200 meter lange brug hangt op een hoogte van maar liefst 105 meter. Wil je je onder dompelen in de cultuur van deze regio bezoek dan een van houtkunstenaars. De houtsnijkunst van het Lechtal kent een lange traditie en vind je hier overal terug. Actievelingen kunnen gaan schaatsen, rodelen of ijsklimmen.

[LINK205068]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel