Sneeuwhoogten weblogHet schitterende zonnige weer houdt nog even aan, maar in het weekend komt er een zwakke storing. De satellietfoto van gisteren laat alleen maar Alpen zien. Er waren helemaal geen wolken aanwezig. De storing zal zaterdag vooral over Duitsland en Oostenrijk trekken. Daar kan dan wat sneeuw of regen gaan vallen. In Zwitserland valt hooguit wat lichte neerslag.

De zon blijft overal schijnen vandaagVandaag is daar nog niets van te merken. Het is stralend zonnig in het hele Alpengebied. De temperaturen zijn wel aan de hoge kant, op 1.500 meter wordt het plaatselijk boven de 10 graden. In Zwitserland zijn de temperaturen ook hoog. Boven de 2.500 meter blijft de sneeuwkwaliteit perfect en is het genieten van sneeuw, weinig wind en er is volop zon. In Oostenrijk, Duitsland en Italië is het ruim boven de 2.500 meter ook zonnig met weinig wind. Het is een perfecte skidag, maar ook heerlijk om een terrasje te pakken.

Morgen plaatselijk verse sneeuw

Morgen is er meer bewolking, vooral in Oostenrijk en in de Duitse Alpen gaat er een paar cm sneeuw vallen. En elders blijft het droog. Zondag blijft het in Frankrijk en Italië de hele dag zonnig. De lichte neerslag uit Oostenrijk en Duitsland trekt langzaam weg, later op de dag breekt de zon weer door.


[LINK203356]

Gerelateerde artikelen