Sneeuwhoogten weblogVal Thorens ligt op een hoogte van 2300 meter en is daarmee Europa’s hoogste wintersportbestemming. Het autovrije dorp wordt omringd door pistes, waardoor de meeste accommodaties per ski’s zijn te bereiken. Val Thorens ligt in het skigebied Les Trois Vallées en biedt een totaalpakket van wintersportplezier. Een reusachtig wintersportgebied, gezellige après-ski, een heerlijke gastronomie en tal van activiteiten naast de piste. Vervelen ga je je hier zeker niet! Maak kennis met deze veelzijdige bestemming.

Sfeervolle aanblik

Bij een Frans wintersportdorp dat in de jaren ’70 is gebouwd denk je niet direct aan het woord sfeervol. Dat het ook anders kan bewijst Val Thorens. Aan de bebouwing in Val Thorens zijn eisen gesteld om het dorp een mooie uitstraling te geven. Geen betonnen gevels maar sfeervolle chalets waarbij hout en natuursteen de aanblik bepalen. Het dorp spreekt door de uitgebreide voorzieningen een brede doelgroep aan. Zowel kinderen als ervaren wintersporters voelen zich hier thuis.

Les Trois ValléesVal Thorens maakt onderdeel uit van Les Trois Vallées, met 600 kilometer aan pistes een van de grootste skigebieden van de wereld. Kilometervreters klikken hun ski’s onder om de afdalingen in de drie valleien te ontdekken. Beginners hoeven zich door de omvang niet af te laten schrikken. Het is mogelijk alleen een skipas te kopen voor de pistes van Val Thorens en Orelle. Bij het dorp liggen enkele oefenweides en blauwe pistes zijn eenvoudig bereikbaar. Hoe dieper (hoger) je Les Trois Vallées in trekt, hoe lastiger de pistes worden.

Freeriden en freestylen

Liefhebbers van actie en uitdaging vinden in Val Thorens onbegrensde mogelijkheden. Het snowpark van Val Thorens beschikt over tal van obstakels en een eigen lift om snel weer bovenaan het park te staan. Met een oppervlakte van 70.00 m² kunnen zowel beginners als pro’s werken aan hun tricks. Wie liever buiten de gebaande paden in de ongerepte sneeuw skiet komt hier ook niets tekort. Om Val Thorens te beschermen worden er veel lawines ‘afgeschoten’. Overal kan je naast de piste de diepe sneeuw in duiken en wie niet bang is om te hiken kan hier z’n hart ophalen.

Tal van activiteitenIs het een dag slecht weer of is het tijd voor een rustpauze? In Val Thorens valt nog genoeg te doen wanneer je de pistes links laat liggen. Er is een groot sportcentrum met wellnessafdeling waar je de spieren nog even extra aan het werk kunt zetten of ze juist rust kunt gunnen. Wie toe is aan wat actie maakt een tocht per sneeuwscooter of neemt plaats achter het stuur van een rallyauto voor een rondje over het sneeuwparcours. Daarnaast worden hier gedurende de winter tal van events georganiseerd.

Après-ski tot diep in de nachtDat ze ook in Frankrijk weten wat après-ski inhoudt wordt bewezen in Val Thorens. Al vroeg in de middag zie je de terrassen van onder meer La Folie Douce en de 360 Bar volstromen. Wanneer de tapkraan hier in de vooravond wordt dichtgedraaid verplaatst het feestgedruis zich richting dorp. In onder meer de Malaysia, Café Le Monde en Le Pandora gaat het door tot in de vroege uurtjes.

Gerelateerde artikelen