Sneeuwhoogten weblogHeb je de gletsjers van Les Deux Alpes, Saas-Fee en het Stubaital inmiddels wel gezien? In Noorwegen zijn ook diverse gletsjers waar je tijdens de zomermaanden kunt skiën. Een daarvan is de Folgefonnagletsjer die in het zuiden van het land ligt. Door de ligging op een schiereiland heb je een prachtig uitzicht op de fjorden wanneer je hier op je ski’s staat. De mogelijkheden zijn niet al te uitgebreid, er is slechts één piste met een lengte van 1,1 kilometer. Het prachtige landschap vergoedt echter veel waardoor het geen straf is om iets vaker in de lift te zitten.

Fonna Glacier Ski Resort

Het hoogste punt van het Fonna Glacier Ski Resort ligt op slechts 1450 meter maar toch kun je hier grote delen van de zomer gewoon skiën. Door tegenvallende sneeuwcondities is de gletsjer sinds vandaag gesloten maar met de naderende winter kan dit nooit lang het geval blijven. Momenteel zijn de pistes alleen nog toegankelijk voor grote groepen en wedstrijd skiërs die hier hun trainingskamp opslaan. De piste van het Fonna Glacier Ski Resort ligt op de 300 meter brede gletsjerflank Jorfjellbreen, aan de noordzijde van de gletsjer.

Zeer uitgebreid snowpark

Freestylers zitten goed op de Folgefonnagletsjer. Het Fonnapark staat zeer hoog aangeschreven en wordt met passie onderhouden door de lokale Mushroom Crew. Onder de titel Fridays at Fonna maken de locals diverse filmpjes waarin de mogelijkheden van het park goed duidelijk worden. Kickers, rails en ander obstakels in overvloed in dit zeer uitgebreide funpark.

Langlaufen met uitzicht op de fjorden

Het landschap rond de Folgefonnagletsjer leent zich ook uitstekend voor langlaufers. Met uitzicht op de fjorden beoefen je hier wel op een hele speciale manier je hobby. Wanneer je zin hebt kun je ’s middags misschien zelfs een duik nemen in een van de fjorden. Je zal een vakantie in deze regio ook eerder combineren met zomerskiën in plaats van daar hier speciaal voor naartoe te komen. In de omgeving liggen tal van bijzondere natuurschatten die je tijdens je verblijf bezocht moet hebben.

Folgefonna Nationaal ParkDe Folgefonnagletsjer, de zuidelijkste gletsjer van Noorwegen, maakt onderdeel uit van het Folgefonna Nationaal Park. Het landschap leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Onderweg zal je versteld staan van de bijzondere flora & fauna. Een bijzondere ervaring is het om te kajakken door een van de fjorden. Op het water zie je pas echt goed hoe hoog de wanden zijn! Ander activiteiten die je in het Folgefonna Nationaal Park kunt ondernemen zijn onder andere vissen, zeilen en mountainbiken.Gerelateerde artikelen