Sneeuwhoogten weblogSaas-Fee is een wintersportbestemming van formaat. In de winter liggen er 100 kilometer aan sneeuwzekere pistes voor je klaar maar in de zomer kun je hier ook gewoon skiën. De pistes van Saas-Fee reiken tot een maximale hoogte van 3600 meter. Onder de top van de Allalin liggen in de zomer 20 kilometer aan afwisselende pistes, ook is er een funpark voor freestylers. Houd wel rekening met beperkte openingstijden, vaak is de gletsjer alleen in de ochtend geopend. Gelukkig valt er in de middag ook nog genoeg te beleven in Saas-Fee!

Sfeervol wintersportdorp

Het autovrije Saas-Fee heeft een sfeervolle uitstraling dankzij de authentieke bebouwing. Buiten het dorp zijn diverse parkeerplaatsen waar je je auto kunt achterlaten Het moderne wintersporttoerisme heeft nog geen vat gekregen op dit Walliser plaatsje. Midden in het centrum van Saas-Fee zijn, naast tal van restaurantjes en cafés, nog oude ‘Spycher’ te vinden. Dat zijn de typische houten opslagschuren die op palen staan om de voorraad tegen muizen andere ongedierte te beschermen. Saas-Fee wordt omgeven door een adembenemende bergwereld en hier heeft het dorp ook haar bijnaam aan te danken, ‘de parel van de Alpen’.

AllalingletsjerMet de Metro Alpin Tunnelbahn bereik je de Allalingletsjer waar 20 kilometer aan pistes op je liggen te wachten. Ook freestylers kunnen hier tijdens de zomermaanden oefenen op hun skills en tricks in een uitgebreid funpark die iedere dag wordt geshaped. Op 27 juli zijn de pistes van de Allalingletsjer weer geopend maar je moet er wel vroeg bij zijn. In het eerste deel van het zomerseizoen sluiten de liften al om 13.00 uur dus je moet vroeg opstaan wanneer je nog wat aan je ski-ochtend wilt hebben.

Draaiend panorama-restaurantMaar de gletsjer van Saas-Fee heeft meer te bieden dan alleen een funpark en afdalingen. Op de Mittelallalin (3500 meter) ligt het hoogste roterende restaurant ter wereld. Het restaurant draait in een uur volledig om zijn as en tijdens een hapje en een drankje geniet je van een waanzinnig uitzicht op de Dom, Alphubel en Allalinhorn. In de Allalingletsjer is bovendien een enorm ijspaviljoen uitgehakt waar jong en oud zich in kan vermaken. Doe het echter wel rustig aan, op een hoogte van 3500 meter is het zuurstofgehalte laag en kan inspanning leiden tot duizeligheid.

Gorge Alpin

Na een ochtendje skiën hoef je je in de middag in Saas-Fee allerminst te vervelen. Er is een uitgebreid wandel- en mountainbikenetwerk voor wie de spieren nog even extra aan het werk wil zetten. Een uitstapje naar de Gorge Alpin behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens dit klimparcours van Saas-Fee naar Saas-Grund steek je met behulp van hangbruggen, ladders en staalkabels een unieke kloof over. Voor het gehele traject (4 uur) dien je wel over een goede conditie (en geen hoogtevrees!) te beschikken.

Gerelateerde artikelen