Sneeuwhoogten weblog



(Foto: © Harald Wisthaler)

De afgelopen weken heb je op sneeuwhoogten kunnen lezen over verschillende wintersportbestemmingen in het prachtige Zuid-Tirol. Vandaag zijn de laatste bestemmingen uit het rijtje aan de beurt: Dolomietenregio 3 Zinnen & Kronplatz. Beide kenmerken zich om de prachtige uitzichten op de Dolomieten en de familievriendelijkheid. In dit weblog vertel ik je er alles over.

Zuid-Tirol: perfect voor families

Zuid-Tirol is de meest noordelijke provincie in Italië en staat vooral bekend om de machtige bergwereld van de UNESCO Dolomieten. Je geniet hier van 300 dagen zon per jaar en dat is ideaal voor een wintersport met de hele familie. Italianen zijn dol op kinderen en dat merk je dan ook goed in de skigebieden. Er zijn tal van faciliteiten, zoals kinderlanden, familiehotels en kinderopvang. Daarnaast bieden de skigebieden gedurende het hele seizoen aantrekkelijke kortingen voor families.

Kronplatz: drie prachtige natuurparken

In de vakantieregio Kronplatz vind je drie verschillende skigebieden: Kronplatz, Klausberg en Speikboden. In Zuid-Tirol liggen maar liefst zeven natuurparken. Bijzonder is dat drie daarvan in de regio Kronplatz liggen (Fanes-Senes-Braies/Fanes-Sennes-Prags, Puez-Odle/Puez-Geisler en Vedrette di Ries-Aurina/Rieserferner-Ahrn). Alle drie de parken hebben een eigen bezoekerscentrum waar je meer informatie kunt vinden. Niet alleen over het natuurpark, maar ook over de prachtige Dolomieten. Een ideaal uitstapje voor niet-skiërs of voor als je een keer iets anders dan skiën wilt doen.

skilift
(Foto: © Nina Harasser)

Skigebied Kronplatz: geniet van ruim 100 pistekilometers

Skigebied Kronplatz is de grootste van de regio. Wintersportliefhebbers hebben op deze karakteristieke berg toegang tot 119 km aan pistes. Deze worden ontsloten door 32 bergliften. Vanaf de top van de 2275 meter hoge Kronplatz kun je genieten van een schitterend 360 graden panorama uitzicht op de omringende bergwereld. Ook vind je hier een bijzonder museum: het Messner Mountain Museum MMM Corones. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis van het alpinisme. Uiteraard kun je ook meteen de latten weer onderklikken en via vier verschillende kanten naar beneden afdalen. Kronplatz is een ideaal skigebied voor wintersporters van alle niveaus. Je vindt hier veel blauwe pistes, maar ook een aantal mooie rode en zwarte afdalingen.

Skigebieden Speikboden & Klausberg

Zoek je liever een iets kleiner en overzichtelijker skigebied? Dan zijn Speikboden en Klausberg ideaal. Speikboden biedt 38 pistekilometers en rijkt tot een maximale hoogte van 2400 meter. Het merendeel van de pistes is blauw en daarmee ideaal voor families en beginners. Ook vind je hier een hele leuke rodelbaan. Klausberg is met 33 pistekilometers iets kleiner. Het skigebied reikt tot een maximale hoogte van 2510 meter en het aantal rode en blauwe pistes is gelijk. Het skigebied is ideaal voor families. Er is een skischool met 40 leraren/leraressen die speciale cursussen aanbieden voor de allerkleinsten. Vervolgens kunnen ze spelen in Klausiland en laten zien wat ze geleerd hebben. Ook zijn er veel leuke activiteiten voor families, waaronder de Klausbergflitzer (langste alpine coaster van Italië) en de Dino-Funline.

familie in speikboden
(Foto: © Manuel Kottersteger)

Tips voor een skivakantie in Kronplatz

  • Kronplatz is niet alleen een eldorado voor skiërs en snowboarders, maar ook voor langlaufers. Je vindt hier meer dan 300 km aan loipes in de diverse dalen. Deze variëren tussen de 20 en 60 km.
  • Je kunt vanaf het dalstation van de Piculin in Kronplatz iedere 20 minuten in de skibus stappen naar Alta Badia en Corvara. Hier heb je toegang tot de beroemde Sella Ronda.
  • Met de Ski Pustertal Express trein kun je van Kronplatz direct naar het begin van het skigebied 3 Zinnen Dolomieten. Zo zijn de verschillende skigebieden gemakkelijk bereikbaar.
  • Ski de ‘Black Five’ in Kronplatz: Sylvester, Herrnegg, Pre da Peres, Erta en Piculin. Deze vijf pittige zwarte pistes mag je echt niet overslaan!

Dolomietenregio 3 Zinnen: skiën in een prachtig decor

In Dolomietenregio 3 Zinnen kun je de drie meest bekende toppen van de Dolomieten bewonderen. Onder deze toppen ligt een skigebied met ruim 110 km aan pistes. De massa heeft dit skigebied nog niet ontdekt en dat is ideaal! Je vindt hier flink wat pittige afdalingen, waaronder de Holzriese. Met een hellingsgraad van 71% is dit de steilste piste van Italië. Uiteraard zijn er ook genoeg mogelijkheden voor minder gevorderde wintersporters. Een familietip is de Rudi-Rentier afdaling. Deze afdaling is leerzaam en avontuurlijk voor de hele familie. Ook de kids skicross in Innichen is een echte familietip!

Skiën zuid-tirol
(Foto: © Manuel Kottersteger)

Tips voor een skivakantie in Dolomietenregio 3 Zinnen

  • Langlaufers kunnen in de Dolomietenregio 3 Zinnen ruim 200 km aan loipes verkennen.
  • Ben je rond de kerstdagen in Dolomietenregio 3 Zinnen? Bezoek dan de kerstmarkt in San Candido. Deze vindt plaats van 23.11.2018 - 06.01.2019.
  • Bezoek de reuze sneeuwmannen op de Croda Rossa. Perfect voor een familiefoto!
  • Ski de Giro delle Cime. Tijdens deze 43 km lange skitocht passeer je 5 bergen.
  • Neem de kinderen mee naar de Croda Rosa. Je kunt hier rendieren voeren.

Lees hier meer over Dolomietenregio 3 Zinnen en Kronplatz >

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel