Sneeuwhoogten weblog



Skigebied Turracher Höhe ligt op de grens van de deelstaten Karinthië en Steiermark. Het is een onontdekte wintersportparel waar je geen massatoerisme tegen zult komen. Hier kun je in alle rust genieten van heerlijke pistes en een fijne sfeer. Turracher Höhe telt 42 pistekilometers en de pistes bevinden zich aan beide zijden van het gelijknamige meer. In dit weblog geven we je 15 redenen om dit bijzondere skigebied eens te bezoeken.

#1. De reis erheen is prachtig



Vanaf Utrecht is het 1068 kilometer rijden naar Turracher Höhe. Een lange reis, maar het is het meer dan waard. Vooral het laatste uurtje is prachtig. Je rijdt door een indrukwekkend sneeuw- en berglandschap, waarbij je overvallen wordt door een oase van rust. Turracher Höhe ligt op 1700 meter hoogte.

#2. Skiën in het grootste dennenbos van Europa

Niet alleen de omgeving, maar ook het skigebied is prachtig. Turracher Höhe bevindt zich in het grootste dennenbos van Europa. Is er verse sneeuw gevallen en zijn de bomen bedekt met een witte laag? Dan is het bijna magisch te noemen.

#3. De auto kan de hele week stilstaan

Bijna alle accommodaties zijn op ski's bereikbaar. En is dat niet zo, dan hoef je slechts een klein stukje te lopen.

#4. Een pistebutler op de piste



Heb je ooit wel eens van een pistebutler gehoord? Dit bijzondere concept kom je tegen in Turracher Höhe. De pistebutler skiet door het skigebied en zorgt voor gratis prosecco, druivensuiker, zakdoekjes en zonnebrand.

#5. Gratis met de pistebutler op stap.

Slaap je in één van de deelnemende accommodaties, dan kun je ook meedoen aan gratis activiteiten met de pistebutler. Ga bijvoorbeeld winter- of sneeuwschoenwandelen, Early Bird skiën of op 'Genusssafari'. Vooral dat laatste is een aanrader, want tijdens deze tocht bezoek je bijzondere berghutten waar je heerlijke hapjes kunt proeven.

#6. Een ritje met de Seetaxi



De pistes van Turracher Höhe liggen aan beide zijden van het gelijknamige meer. Om dit bevroren meer over te steken, kun je gebruik maken van de Seetaxi. Glijdend op ski's word je vooruit getrokken over het meer.

#7. Het voelt veel groter

Met 42 pistekilometers is het skigebied niet erg groot. Toch merk je daar tijdens het skiën niet veel van, omdat het zo uitgestrekt is. Daarnaast is het in Turracher Höhe helemaal geen straf om een piste een aantal keer achter elkaar te skiën.

#8. Sneeuwzeker en veel ruimte

Het skigebied is sneeuwzeker en heerlijk rustig. De pistes zijn veelal breed en bieden alle ruimte. Het komt zelfs voor dat je helemaal niemand tegenkomt tijdens het skiën! Een ander voordeel is dat je eigenlijk nooit hoeft te wachten bij de skilift.

#9. De pistes zijn breed



De pistes van Turracher Höhe zijn breed en dat betekent dat je er heerlijk vanaf kunt cruisen. Het wordt nooit echt moeilijk en je kunt goed oefenen op je skitechniek.

#10. Gastvrije bevolking

Natuurlijk tref je overal aardige mensen in de Alpen, maar in Turracher Höhe zijn ze wel erg 'gemütlich' en relaxed. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam en service staat hoog in het vaandel. Dat maakt dat je je al snel thuis voelt in het skigebied.

#11. Geen massatoerisme

Het leuke is dat je de alledaagse drukte van Nederland meteen vergeet als je aankomt in Turracher Höhe. Er is geen massatoerisme, er is geen drukte bij de skiverhuur of liften en de parkeerplaatsen staan niet helemaal vol. De sfeer is rustig en gemoedelijk.

#12. Kleine en knusse berghutten



In het skigebied vind je geen buffetrestaurants, maar kleine en knusse berghutten. De bediening is vriendelijk en de producten veelal biologisch. Elke hut heeft haar eigen specialiteiten en je kunt genieten van heerlijke producten uit de streek.

#13. Meer dan alleen skiën

Natuurlijk draait het hier niet alleen om skiën. Je kunt ook allerlei activiteiten ondernemen, zoals sneeuwschoenwandelen, langlaufen, rodelen en rijden met een sneeuwscooter. Verder kun je hier heerlijk ontspannen in de wellness of lekker lang tafelen en genieten van culinaire specialiteiten.

#14. Moderne voorzieningen

Het skigebied mag dan klein zijn, de faciliteiten zijn wel modern. Snelle en moderne liften, perfect geprepareerde pistes en onverwachte extra's, zoals een 'Wohnzimmer' bij het dalstation van de Kornockbahn, kom je allemaal tegen.

#15. Prijs & kwaliteit is top



Turracher Höhe is een stuk voordeliger. De prijzen in de berghutten zijn aangenaam en daarnaast krijg je veel waar voor je geld. Hetzelfde geldt voor de accommodaties.

Nadelen?

Je zult je misschien afvragen of er ook nadelen zijn. Het was moeilijk zoeken, maar ik heb er een aantal op een rijtje weten te zetten.

  • Te klein voor kilometervreters
  • Niet veel lange pistes
  • Slechts 3 km aan zwarte pistes
  • Geen centrum of gezellige winkelstraat aanwezig
  • Geen bruisende après-ski
Heb jij Turracher Höhe wel eens bezocht?

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel