Alpenweer: zonnig en neerslag in het weekend

Door Marco geplaatst op 29 mrt 2017 in Alpenweer

Op dit moment is het enorm zonnig in de Alpen door een hogedrukgebied. Dat geldt met name tot het weekend, want daarna zorgt een westelijke stroming voor storingen boven de Alpenlanden. Wat resulteert in bewolking en neerslag. In de dalen zal het met name gaan regenen, maar boven de 1500 meter kan sneeuw vallen. De temperaturen liggen hoog tot het weekend en zeker in het dal kan de temperatuur oplopen tot 15 à 20 graden. De vorstgrens ligt in veel gevallen boven de 2500 meter.

Zacht en veel zon

Vandaag kunnen sommige dalen te maken krijgen met hochnebel, maar dat lost in de loop van de dag geleidelijk op. Het is overal zeer zonnig, alleen kunnen er in Oostenrijk vanuit het westen wat wolkenvelden voorbij trekken. Er is kans op neerslag, maar die is echter ontzettend klein. Rond de middag verdwijnt de kans op neerslag. De vorstgrens ligt tussen de 2500 en 2800 meter en de temperatuur ligt ver boven de 10 graden onder de 1500 meter. Door het sterke hogedrukgebied staat er weinig wind.

Een heerlijke skidag in Cervino Ski Paradise - Valtournanche (Breuil-Cervinia)

Zonnig op donderdag en vrijdag

Ook de komende twee dagen is er nog maar weinig verandering te zien in het weerbeeld. Op donderdag schijnt de zon volop en er is geen kans op enkele vorm van neerslag. De temperatuur blijft zeer hoog en ligt minimaal tussen de 10 en 15 graden. In de loop van vrijdag komt daar verandering in. Geleidelijk aan komt er vanuit het westen steeds meer middelhoge en hoge bewolking opzetten. Ook gaat er neerslag vallen, maar dat is pas aan het einde van de dag.

De zon schijnt in Madonna di Campiglio

Veel wolken en neerslag dit weekend

In het weekend is het weerbeeld wisselvallig. De Alpenlanden krijgen met veel bewolking te maken en daarbij valt zo nu en dan neerslag. In de dalen is dat in de vorm van regen, maar vanaf 1800 meter kan het ook gaan sneeuwen. Daarbij ligt de nadruk op de zuidwestkant, dus Zwitserland, de kantons Wallis en Tessin en de Franse Alpen. Daar kan tussen de 10 en 20 centimeter sneeuw vallen. Die kans neemt verder naar het oosten steeds meer af. In Oostenrijk valt een stuk minder en moeten we blij zijn met 5 tot 10 centimeter verse sneeuw. Wel is de sneeuwgrens hier een stuk lager, namelijk 1600 meter.

Bewolking in skigebied Silvretta Montafon

Gerelateerde artikelen


Je bent vergeten één of meer verplichte velden in te vullen!
Plaats een reactie
Uw naam (niet verplicht)  
Uw Email (niet verplicht)  
Reactie
Captcha verificationVoer de code in:

Verstuur

Laatste weblog berichten